Het apparaatje wat ik heb. Klein maar toch zeer krachtig. Eenvoudig in gebruik zonder poespas.

Ik ben pas weer in het ziekenhuis geweest voor het Calcifade onderzoek. Wat een vermoeiende dag was dat weer. Gelukkig begonnen ze met het meest intensieve onderdeel namelijk het psychologisch en geheugen onderzoek. Bloedonderzoek was verder prima. Uitslag van de scan hoor ik volgende week. Op sommige onderdelen van de geheugentestjes heb ik wel minder goed gescoord dan de vorige keer maar andere onderdelen waar ik vorige keer minder was gingen nu juist beter..vreemd eigenlijk. Vooral het korte termijn geheugen viel behoorlijk door de mand. Iets wat ik helemaal niet van mezelf verwachtte. Voor mij is Calcifade nu ten einde. Het lange wachten op eindresultaten gaat beginnen. Nog even wat anders. Ik zat laatst bij de manueel therapeut om mijn nekspieren los te maken. In één van de spieren zit behoorlijk wat dystonie. Zij deed dat met behulp van EMS-therapie oftewel elektroden die kleine stroomstootjes geven aan je spier. Ook al had ze daar niet gek veel tijd voor, effectief was het zeker. Ik voelde daarna meteen verlichting. Gek genoeg is het effect gebleven en heeft mij aan het denken gezet. Als ik nu zelf zo’n apparaatje koop kan ik dat thuis ook toepassen en bovenal niet alleen voor m’n nek. Ik dacht vooral aan mijn linkerarm waar de spierspanning inmiddels zo hoog opgelopen was dat ik er totaal gestoord van werd. Deze week heb ik dan zo’n apparaatje gekocht. Het is werkelijk de aankoop van het jaar wat zeg ik van mijn leven durf ik wel te stellen. Het effect is enorm. Zowel de spanning als de pijn is aanzienlijk minder. Zo goed als weg zelfs. Alleen drie vingers schieten nog vaak naar de ingeklapte houding maar puur en alleen omdat die vingers dat gewend zijn. Het terugklappen van de vingers gaat daarna super makkelijk omdat de spier in mijn onderarm (waar de vingers op aangesloten zijn) natuurlijk door de EMS ontspannen is. Ik moet denk ik met behulp van ergotherapie oid zoveel mogelijk functie van mijn vingers zien terug te krijgen. Vooral de ringvinger, die krijg ik niet eens gestrekt omdat de gewrichtjes geïrriteerd en de peesjes te kort zijn geworden. Maar kan ik EMS aanraden voor andere patiënten die veel fysieke klachten hebben zoals dystonie en/of spierpijnen? Het antwoord is: JA! Voor mij werkt het extreem goed. Typisch gevalletje had ik dit maar veel eerder ontdekt.