De vierde en laatste slikperiode van de studiemedicatie is bijna ten einde. Op eerste kerstdag slik ik de laatste pillen. Ik heb de studie over het algemeen erg wisselend ervaren. Dat kwam denk ik met name doordat mijn reguliere medicijnen een half jaar niet geleverd zijn. Ik kreeg half november eindelijk goed nieuws van de apotheek dat het klaar lag bij ze. Vooral de laatste weken zit ik in de lift wat betreft de gezondheid. Zeker het spreken en slikken gaat met sprongen vooruit. Dat merkte mijn logopedist ook laatst op. Lopen gaat ook een stuk beter. De onzekerheid blijft vaker weg. Waar ik nog wel last van heb is dat er spieren enorm vast zitten in nek, schouders en rug. Dat komt natuurlijk omdat ik een half jaar verstoken ben geweest van medicatie. Die medicatie is helaas niet ontworpen om spieren los te halen, wel om ze los te houden. Dus ik heb een afspraak voor binnenkort gemaakt bij de manueel therapeut om spieren los te wrikken zodat de reguliere medicijnen ook daar weer goed hun werk kunnen doen. Over 10 weken ongeveer heb ik een afspraak met Britt, de arts-onderzoeker in het ziekenhuis. We gaan dan dezelfde testjes herhalen als bij aanvang van de studie. Ik ben benieuwd. Dit was waarschijnlijk het laatste bericht in 2023. Iedereen fijne feestdagen en een goed 2024.