Ik merk nu heel goed dat ik erg afhankelijk ben van het medicijn Selegiline. De leveringsstop gaat in ieder geval nog tot november duren. Het alternatief: Rasagiline, werkt erg minimaal en doet in geval van dystonie en verkramping vrijwel niks. Doordat dystonie nu aan de gehele linkerzijde weer optreedt loop ik helemaal niet goed waardoor mijn enkel de hele dag pijn doet. Nu weet ik pas hoe goed Selegiline werkte want dystonie wordt helemaal onderdrukt door het middel waardoor ook veel pijn uitblijft. Ik had zelfs het idee dat het beter ging werken in combinatie met de studiemedicatie en dat het eindelijk ook het restje dystonie in mijn linkerarm ging oplossen. Uiteraard wist ik het niet zeker dat het beter ging werken. Maar de dystonie is nu zo hard terug dat het me erg zwaar valt en voorlopig is er dus geen zicht op terugkeer van Selegiline. Ik leef en beweeg nu echt als een bejaarde. Ondertussen probeert de apotheek mij te verleiden om zoveel mogelijk Rasagiline in te slaan door te zeggen dat het mogelijk binnenkort ook niet meer te krijgen is. Eerlijk gezegd geloof ik daar niet veel van. Bovendien overweeg ik om te stoppen met Rasagiline omdat het voor mijn dystonie niks doet en om het grootste nadeel van Rasagiline namelijk ik word er zo ongelooflijk moe en suf van. Ik kan dan gelijk helemaal niks meer, alleen nog slapen. Bijkomend nadeel is dat ik voor Rasagiline flink moet betalen. Overigens gaat het ziekenhuis nu bekijken of er toch niet nog een ander alternatief bestaat. Misschien niet met dezelfde werkzame stof maar wel met hetzelfde effect.