Ik ben inmiddels bezig met de tweede cyclus van twee weken pillen slikken. Aankomende maandag komt die cyclus alweer ten einde. Dan ben ik weer tien weken ‘vrij’ van de studiemedicatie. Ik merk nog steeds positief effect. Ik ben er wel achter dat de spanning in mijn linkerarm en hand niet echt afneemt. Wat ik dan wel merk van het effect is dat ik steeds meer bewust word van die spanning. Ik voel het nu vrijwel direct als mijn arm weer in de stress schiet terwijl voorheen ging daar in het gunstigste geval vele minuten aan vooraf. Door die bewustwording ben ik in staat om de arm en hand vrijwel constant rustig te houden en mijzelf langzaam een nieuwe manier van bewegen aan te leren. Ik moet mezelf leren om de drie vingers die moeilijk bewegen te gaan gebruiken Maar wat ik al zei, dat gaat heel langzaam. Het beperkt zich nu tot regelmatig strekken van de vingers en dingen vastpakken en loslaten. Veelal wat grovere handelingen dus.  Door de bewustwording leek het in eerste instantie of de spierspanning en dystonie in de arm en hand afnam maar dat was dus niet het geval. Het komt voor dat ik niet altijd kan letten op de staat van mijn arm en hand maar het is steeds vaker dat de spieren toch rustig zijn gebleven.