Ik had gisteren de primeur dat ik als eerste Fahr patiënt de studiemedicatie in ontvangst mocht nemen. Voorafgaand hebben ze eerst weer een enorme lijst aan controles gedaan. En een CT scan van het hoofd gemaakt. Dit alles om de beginstatus te bepalen. Zeven buisjes bloed afgegeven, vragenlijsten invullen. Kortom, een waterval aan informatie geven en nemen ook vooral. Ik heb een heel schema gekregen over hoe de medicatie in te nemen. De bedoeling is dat ik 4 april (vandaag dus) start. Ik moet veertien dagen lang maar liefst 10 best grote capsules per dag slikken achter elkaar. Het liefst ’s ochtends gelijk als ik wakker word. Ik moet het een half uurtje goed laten inwerken dus niet meteen gaan ontbijten daarna. Na die veertien dagen moet ik voor tien weken niks van de capsules slikken daarna weer veertien dagen wel en dan tien weken niks enzovoorts, totdat er een jaar voorbij is, dan begint voor de artsen pas echt de studie want dan gaan ze de resultaten bestuderen. Gedurende die tien weken is er voldoende medicatie in het lichaam om voor een gereguleerde afgifte te zorgen. Het feit dat ik 10 capsules slik wil niet zeggen dat andere patiënten dat ook moeten. De dosis wordt bepaald aan de hand van het gewicht van de patiënt. Overigens de artsen spraken gister over ‘de medicatie’. Maar ik laat me niet van de wijs brengen, het kan ook gewoon een placebo zijn die ik heb. Maar de artsen hebben het expres niet over een placebo denk ik. De behandeling gisteren kwam een beetje rommelig over. Maar goed, ik ben de eerste en de artsen zijn nog een beetje zoekende naar een goed systeem. Er was bijvoorbeeld nauwelijks ruimte voor een echte pauze. Dat was ook beetje mijn eigen schuld want ik moest eigenlijk vóór de eerste afspraak al bloed prikken maar had ik dus niet gedaan. Wat ik wel goed vond was dat ze de psychologische tests in tweeën hadden gedeeld, die zijn namelijk best intensief. In ieder geval was ik uitgeput gisterenavond, totaal gebroken. Maar ik doe alles voor de wetenschap en als het me ook maar ietsje beter kan maken? Daar doe ik het voor!