Hier ben ik weer met een update. Dat is snel. Ja, maar dit is zeer belangrijk voor mij. Want zoals ik vorige keer vertelde ben ik een behandeling gestart met bloedverdunners (Rivaroxaban). Gezien mijn goeie ervaringen vorig jaar met dit middel wilde ik kijken of het nu weer werkt. Ik dacht vorige week gelijk al effect te merken maar blijkbaar zat dat dus tussen de oren. Ik dacht namelijk gelijk een verdwijning van de hevige hoofdpijn te merken. In de eerste paar dagen bleef de hoofdpijn toch steeds weer terugkomen maar wel veel minder hevig. Van andere effecten merkte ik vooralsnog nauwelijks iets. Tot afgelopen maandag. Ik werd wakker met geen enkele vorm van hoofdpijn en tot nu op woensdag heb ik nog steeds geen hoofdpijn gehad. Dat is lang geleden dat ik meer dan een dag hoofdpijnvrij ben. (Ter verduidelijking: Ik nam 4 tot 6 zware aspirines per dag tegen de hoofdpijn, 2 per inname, soms werkte het niet eens)  Ook mijn energieniveau schiet omhoog. Ik merk het vooral als ik fiets. Ook gisteren in de sportschool blaakte ik van energie. Ik ging daar veel harder dan normaal met alle oefeningen. Blijkbaar kon ik nog wel harder want ik was niet eens moe na afloop. Ik merk dat pijn in spieren verdwijnt, met name in lies, en in heupen/onderrug, voorheen had ik hier superveel last van. Spierspanning neemt af in benen en armen waardoor bewegen ook makkelijk en soepeler wordt. Praten en slikken gaat beter heb ik het idee. Ik ga volgende week naar de logopedist, eens kijken wat de professional ervan vindt. Maarja het is allemaal nog niet op het niveau zoals ik het vorig jaar heb meegemaakt. Ik ben net een weekje bezig. En het lijkt de goeie kant op te gaan. Groot nadeel wat ik m’n achterhoofd moet houden, als ik tegen de vlakte ga bloedt ik zeker als een rund en lang ook en ook is er een grotere kans op interne bloedingen. Rivaroxaban is vrijwel zeker een wondermiddel voor mensen zoals ik maar wel één met hele grote nadelen. Ik wil vooral weten waarom het zo goed werkt voor mij, wat doet het middel precies in mijn lichaam, los van bloed verdunnen natuurlijk? Ik hoop hier toch echt antwoord op te krijgen.