Dit is wel een belangrijke update voor mij. Sinds mijn longembolie (eind april) slik ik een bloed anti stollingsmiddel Rivaroxaban. In vooral de tweede helft van mei merkte ik dat ik steeds fitter werd. Met name de gigantische spierpijnen, spierspanningen en extreme vermoeidheid verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik denk dat mijn spieren nu beter doorbloedt zijn en daardoor geen pijn meer doen en ook geen constante spanning ondervinden. Ik slik daarnaast nog steeds Baclofen, een spierverslapper. Ik denk dat de Baclofen dankzij Rivaroxaban nu wel goed effect heeft. Voorheen was het effect minimaal bij een vrij hoge dosering. Als ik in het verleden moest bloedprikken maakte ik altijd de opmerking dat ik mijn bloed wel erg dik vond. Mijn bloed kroop altijd als dikke stroop in het buisje. Ik kreeg nooit een serieuze reactie van degene die bloed afnam. Ik had ongeveer anderhalf jaar geleden een paar maanden heel erg last van mijn linkerarm. Ik denk dat dat ook een soort van trombose is geweest, kan bijna niet anders. Het verklaart misschien waarom zoveel medicatie van de laatste jaren weinig tot geen effect hebben gehad. Nu heb ik recent die longembolie gehad. Voor het zelfde geldt had het ook een hartaanval of beroerte kunnen zijn. Dan ben ik er nog genadig vanaf gekomen. Ik realiseer me dat er met bloedverdunners sneller open wonden en interne bloedingen kunnen ontstaan. Maar zo goed als ik mij nu voel heb ik mij in jaren niet meer gevoeld. Dat gaat boven alles. Bewegen gaat ook weer een stuk beter, evenwicht is beter, bijna niet meer verslikken, functie in linkerhand verbetert. Minder dystonie. Minder ataxie bij lopen. Minder hoofdpijn en rusteloosheid in armen en benen maar bovenal lijk ik van die ontiegelijke spierpijn af te zijn. Ik merk nog steeds verbetering van alles. Wie weet tot op welke hoogte dit verbeterd? Ik ben zeer benieuwd.  Misschien is het wel beter als ik mijzelf laat testen op een bloedziekte maar eerlijk gezegd wil ik daar nog even niet aan denken. Ik lijk fysiek erg op m’n vader en hij is gestorven aan acute leukemie. Dus wellicht is de aanleg bij mij aanwezig. In ieder geval lijkt Rivaroxaban icm Baclofen nu een schot in de roos voor mij.