Het koude weer zit me enorm tegen de afgelopen periode. Het slaat heel erg op mijn spieren en gewrichten. Ze zitten momenteel flink vast. Vooral de nekspieren en in de rond de heupen/lies slaat het echt helemaal vast. Ik loop echt als een robot door de kamer die af en toe lijkt om te vallen.  Ik kan wel goed tegen de kou zelf, ik heb het gewoon niet snel koud. Maar dat het weer toch zo’n invloed kan hebben, dat heb ik tot dit jaar nog niet meegemaakt. Het kan natuurlijk ook een bijwerking zijn van de nieuwe medicijnen. Vast staat dat ik snel in het nieuwe jaar een afspraak maak bij de manueel therapeut om alles los te maken, zeker de nek. Want ik begin ook weer vaker last te krijgen van hoofdpijn.
Ik denk dat ik mij veel fijner zou voelen in wat warmer klimaat. 🙂

Verder zijn er kleine stapjes gemaakt in de richting van een oprichting Fahr patiëntenvereniging. Er is inmiddels een bestuur en er zijn gesprekken met diverse partijen om het één en ander tot stand te brengen. Bezoekers van de afgelopen Fahr patiëntendag zullen hier nog nader bericht over krijgen. Ik ben zelf voorzichtig met berichtgeving omdat het allemaal nog pril is. Het liefst doe ik over de vereniging helemaal geen berichtgeving omdat ik vind dat dit blog gewoon apart moet blijven. Dit hierboven is puur voor nu om in te lichten dat er wel wat gebeurd op dit gebied. Rest mij nog te zeggen, fijne jaarwisseling en een goed 2020.