Ik ben bij de neuroloog geweest ivm de pijn in mijn arm. Na enkele korte testjes stelde hij vast dat ik mogelijk een nekhernia zou hebben en dat dus de oorzaak is van de pijn. Gek genoeg merkte ik wel, onderweg naar huis, een redelijk gevoelige plek in mijn nek. Het zou inderdaad kunnen. Ik heb op 14 april een MRI voor uitsluitsel.  Anderhalve week later kreeg ik twijfels. De pijn werd heviger en ik meende duidelijk zwelling te zien bij de pols. Voor mijn gevoel kwam daar toch echt de meeste pijn vandaan. Automatisch ga je een beetje zoeken op internet en ik kwam het syndroom van De Quervain tegen. Quervain is een irritatie aan een strekpees aan duimzijde, irritatie gaat gepaard met flinke zwellingen en hevige pijn met uitstraling naar de rest van de arm. De symptomen passen erg goed bij mijn klachten. Ik stuurde een bericht naar de neuroloog met mijn suggestie over Quervain mogelijk veroorzaakt door de dystonie. De neuroloog vond de suggestie goed gevonden gezien de locatie en de zwellingen. Quervain is natuurlijk een orthopedisch probleem dus de neuroloog kan daar niet veel mee. Ik heb het opgepakt met de huisarts aangezien zij mij wel om te beginnen een injectie ontstekingsremmers kan geven in de pols. De huisarts stelde inderdaad Quervain vast bij mij. Ik krijg 10 april de injectie toegediend. Ik hoop  heel erg dat het helpt anders moet een orthopedisch chirurg mij uit de brand helpen. Ook wordt mij aangeraden een aangepaste pols/hand brace te laten maken. Ik heb al een brace maar die is gewoon kant en klaar en niet goed voor mijn pols.  Ondertussen laat ik de MRI gewoon doorgaan, gewoon om zeker te weten.