Onlangs heb ik weer enkele bezoeken gepleegd aan het ziekenhuis. Van de revalidatiearts heb ik een botox injectie gehad in m’n linker arm. De bedoeling is dan in de spier te prikken die verantwoordelijk is voor de buig en strekbeweging van de vingers en dan met name de ringvinger en de pink. De botox zorgt ervoor dat de spieren verslappen en daardoor trekken de vingers minder snel en hard naar binnen in mijn hand als gevolg van dystonie, vervolgens moet ik dan de vingers beter kunnen bewegen en ontspannen. De injectie vond twee weken plaats en ik merkte effect van de botox goed na een week. Nu ontspannen mijn vingers sneller en staan ze niet constant in m’ n handpalm. Dit bevordert ook het autorijden, dat is ook zeer fijn. Binnenkort start mijn revalidatie traject in het ziekenhuis waarin ze gaan onderzoeken hoe mijn situatie verslechterd t.o.v. aantal jaren geleden en wanneer nu de dystonie precies optreed. Ben benieuwd. Trouwens de botox begint uit te werken na ongeveer 3 maanden. Als ik wil en dat wil ik, krijg ik dan weer een nieuwe injectie.