Ik heb een tijdje terug mijn medicijndosering verhoogd gekregen. Eerst slikte ik 8 mg Artane, tegen spasme en rusteloosheid. Dat had niet het gewenste effect. Ik slik nu 10 mg en soms stiekem 12 mg omdat de pillen ieder 2 mg bevatten en ik geen zin heb om een pil te breken. Ik slik namelijk¬† 1x 4 mg, daarna 2x 3 mg per dag. Maar het heeft goed effect. Ik merk het met name bij m’n linkerarm en hand. Die zijn nu makkelijker te ontspannen, veel minder last van de dystonie. Ik merk het ook zeker in de rest van mijn lichaam.¬† Ik voel zelfs zo rustig in mijn lichaam dat ik weer durf auto te rijden, na jaren. Daar ben ik erg blij mee met die extra mobiliteit. Ik rij wel automaat maar dat vind ik niet erg, juist heerlijk merk ik. Ik heb ook een tijdje het middel Sinemet geslikt maar ik ben hiermee gestopt omdat het bij mij icm Artane averechts werkte, Ik had toen juist meer last van rusteloosheid. Ik heb verder nog last van spieren die in de knoop gaan zitten, vooral in nek en rug. Daar werken de medicijnen niet tegen helaas. Dus af en toe aankloppen bij de manueel therapeut blijft wel nodig.