Het ging allemaal moeizaam afgelopen periode. Het UMC Utrecht heeft geen idee meer wat ze aan moeten met mij qua behandeling of medicijn. Het UMC heeft mij intussen doorgestuurd naar het St Antonius ziekenhuis voor nieuwe ideeën en/of behandelingen. Ik heb bij de intake al wat nieuwe namen van medicijnen en behandelingen gehoord, dat geeft mij wel perspectieven. Voor nu is mijn huidige medicijn Artane in dosering opgehoogd van 6 naar 8 mg per dag, iets waar het UMC niet zeker over was of dit wel veilig kon. Bij het St Antonius zeiden ze dat de dosering maximaal 15 mg per dag mag zijn. Maar ik moet wel eventuele bijwerkingen echt goed in de gaten houden. Ik merk nu nog weinig tot niks van bijwerkingen van Artane maar ik merk wel eindelijk dat het een beetje werkt. Mijn spieren zijn dankzij dit middel minder gespannen. De dosering zou van mij nog een tikkie hoger mogen want het is lang niet voldoende. Het andere middel wat ik slik, “Sinemet”, tegen de rusteloosheid werkt prima. Ik word ook weer naar de revalidatiearts gestuurd om vervolgens onderzocht te worden door een ergotherapeut en fysio en logopedist. Maar daarover ben ik nog niet helemaal over uit of ik dat ga doorzetten omdat ik dat al in het UMC heb gedaan. Ik vind het dubbel op worden, onnodig. Dan zou ik dezelfde adviezen krijgen.  Oh ja, en ik heb natuurlijk ook last van dystonie, vooral in mijn linkerhand. Daar werd een  behandeling met botox voorgesteld. Totaal nieuw voor mij want bij botox denk je toch meteen aan rimpels verminderen oid. Ik ben benieuwd.