Ik heb nu weer nieuwe medicijnen, de laatste hoop ik. Ik slik nu de middelen Sinemet en Artane. Sinemet moet de rusteloosheid in de nacht verminderen en Artane is tegen de enorme spierspanning overdag die mij het bewegen bemoeilijkt. Met name Artane slaat langzaam maar zeker aan, Sinemet heeft vrijwel meteen effect. Het beste van alles is dat ik nauwelijks bijwerkingen heb. Dat is mooi. Ik slik overigens ook weer Metoprolol om een hoge bloeddruk tegen te gaan. Ik ben namelijk weer ernstig in gewicht toegenomen. Ik moet dus nodig afvallen. Ook ervaar ik meer Dystonie in de linkerhand/pols, wat zo nu en dan ook erg pijnlijk kan zijn.  Hierbij merk ik vooral dat Artane wel iets verlichting biedt en dat het langzaam verbetert. Ik hoop als ik het middel langer gebruik dat de verlichting groter wordt. Mijn eerder verkregen hand/pols orthese biedt zeker voor de pols verlichting maar dient vooral als herinnering om de pols en hand niet te zwaar te belasten.