Of het een bijwerking van de rotigotine pleisters betreft, ik weet het niet. De pleisters werken super tegen de rusteloosheid die ik eerder ervaarde. Maar ik merk nu echt een flinke toename van spasticiteit in de linkerhand, zelfs mijn rustspalk/pols orthese biedt nauwelijks meer verlichting. De spasticiteit is zo hoog dat 2 van de 5 vingers (pink en ringvinger) vrijwel altijd zo strak in mijn handpalm zijn gedrukt dat het vaak pijn doet. Verder merk ik dat al bij matige inspanning  de coördinatie van de benen snel achteruit gaat. Zeer moeilijk vol te houden.  En het slikken gaat in één keer  ook veel slechter, zeer regelmatig verslik ik me. Ik verslik me zelfs in mijn eigen speeksel waardoor ineens een onverwachte hoestbui ontstaat waarmee ik soms anderen in mijn buurt de stuipen op het lijf jaag. Dit is allemaal erg vervelend aan het worden. Maar goed, ik blijf vertrouwen houden dat het weer enigszins zal verbeteren. Zo gaat het namelijk al jaren. Over een paar weken moet ik weer naar het ziekenhuis. Dan even kijken wat ze daar ervan denken.