Zo, dat is wel een tijd geleden dat ik geschreven heb. Het nieuwe medicijn (Ropinirol) waar ik in december over sprak beviel niet echt. Het werkte raar. Ik had zulke vage klachten dat ik niet zeker wist wat wel of wat niet door de medicijnen kwam. Ook de rusteloosheid was nooit 100% weg en kon nog best hevig uitpakken.
Intussen heb ik weer iets nieuws, iets wat niet door de maag gaat maar op de huid geplakt wordt, Rotigotine pleisters. Het zijn 24 uurs pleisters die ik iedere dag moet vervangen, maar wel steeds plakken op een andere plek. Vanaf dag 1 dat ik startte ermee voelde ik al effect. Geen rusteloosheid meer. Ik slaap langer en dieper. Spieren zijn rustiger en meer ontspannen De bijwerkingen zijn voor mij bijna te verwaarlozen. Sinds de dat ik de pleisters plak heb ik weer vaker en heviger hoofdpijn. Pijnstilling helpt maar soms ook niet. En ik heb last van jeuk vooral in de tweede helft van die 24 uur, maar alleen op de plek waar de pleister zit. Zodra de pleister weg is, is de jeuk ook weg, en de huid is ook niet rood.
Ik ga in maart dit medicijn evalueren in het ziekenhuis maar ik heb nu zoveel baat bij dit medicijn. Het medicijn staat al in de herhaling bij de apotheek. Ik vind het vooral fijn dat dit niet via de maag gaat, alleen al daaardoor voel ik mij een stuk beter.