Tijd geleden alweer dat ik hier iets schreef. Over het algemeen is mijn fysieke conditie hetzelfde gebleven. Ik slik tegenwoordig Valdispert Nacht. Valdispert is een homeopathisch middel met o.a. valeriaanwortelextract dat helpt spieren te ontspannen. Ik geloofde nooit zo in homeopathische middelen maar dit werkt voor mij best goed en hoe. Sinds ik het slik heb ik nauwelijks noemenswaardige hoofdpijn meer gehad. Ik heb natuurlijk wel eens hoofdpijn maar ik merk duidelijk dat het een andere hoofdpijn is dan voorheen. Ik denk dat het niet meer wordt veroorzaakt door de spanning in nek- en rugspieren. Plus dat ik ’s ochtends ook meer uitgerust en met aanzienlijk minder pijn in de spieren wakker wordt. Ik durf Valdispert bijna een wondermiddel te noemen, zoveel verlichting brengt het voor mij. Ook heb ik inmiddels ergotherapie en heb ik een mooie spalk aangemeten gekregen voor de spasticiteit in linker hand en pols. Het is even wennen maar ik merk zeker dat de spalk ervoor zorgt dat mijn vingers meer ontspannen blijven mede omdat mijn pols door de spalk niet meer naar binnen kan buigen. Handig bij werkjes als bijv. bijvoorbeeld een stukje typen op de computer of nagels knippen en andere (fijn)motorische handelingen. Ik hoop dat ik met de ergotherapie meer dingen ontdek die ik voor mezelf makkelijk kan maken. Mijn bloeddruk is ook onlangs gemeten en die was goed. Sterker nog, was zelfs een tikkeltje aan de lage kant. Ik denk dat de Valdispert daar iets mee te maken heeft. Maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.