Ik ga door een moeilijke periode. Mentaal en fysiek. Veel stress. Ik heb inmiddels met de huisarts gepraat over relatief  ”nieuwe”  klachten namelijk een sterk afgenomen motoriek in de handen met name de spasticiteit is in de linkerhand flink toegenomen. 3 van de 5 vingers van die hand werken vaak absoluut niet meer mee. Die 3 vingers staan zo strak naar binnen geknepen alsof er staalkabels in die vingers zitten. Alleen mijn duim en wijsvinger blijven nog redelijk ontspannen. Ik heb wel het idee dat het meer alleen mijn linkerpink is die de echte spasticiteit vertoond. Die trekt als het ware de twee vingers daarnaast gewoon mee. Zie dan maar nog goed zo’n bericht als dit te typen, heel erg lastig. De huisarts adviseerde mij om maar eens met een ergotherapeut te praten. Misschien kan ik dan leren om die vingers toch wat meer te ontspannen of anders kan ik leren er mee om te gaan. Dus ik ben daar mee bezig nu om een ergotherapeut te vinden. Verder zitten mijn nek en rugspieren regelmatig muurvast. Ik moet dit nu bijna elke week laten masseren. Als dit niet gebeurt zal de hoofdpijn alleen maar toenemen