Zo, daar ben ik weer. Kerst en oud en nieuw overleefd. Het is even geleden dat ik hier geschreven heb. Mijn gezondheid kabbelt rustig voort. Het gaat niet bijzonder goed maar ook niet slecht. Ik merk wel  dat nu het weer wat kouder wordt buiten mijn spieren nu echt extreem snel vast zitten. Vooral in m’n rug en nek, bah! Nu moet ik het weer laten los masseren en kraken. Ik merk ook dat mijn matras aan zijn eind komt. Daar kunnen ook de rugklachten vandaan komen. Maarja een goed nieuw matras koop je niet zomaar. Een matras kan behoorlijk prijzig zijn. Sinds een tijdje merk ik dat mijn motoriek in de handen merkbaar achteruit gaat. Vooral bij de linkerhand, werken vaak de pink, ring en middelvinger niet goed of helemaal niet mee. Mijn hand is onbewust zeer gespannen en de genoemde vingers drukken strak tegen de binnenkant van de hand. Dat merk ik dan en probeer te ontspannen. Dat lukt even, maar snel trekken ze weer naar binnen. Lastig! Misschien iets voor de volgende evaluatie met de huisarts. Die zal zijn ergens in februari.