Ik kreeg vorige maand de uitslag van mijn jaarlijkse bloedonderzoek. Zoals verwacht was alles goed. Er was wel duidelijk in mijn bloed af te lezen dat ik veel minder beweeg dan vorig jaar. Tja dat verklaart ook de lichte stijging van het gewicht. Gelukkig is dat nog niet af te lezen in mijn bloeddruk. Het is echt van belang dat de bloeddruk goed blijft. Ik wil hiervoor geen pillen meer slikken. Dus ik moet toch weer meer gaan bewegen. Vaker op de fiets springen. Want lang lopen is niet echt geen goed idee, gezien mijn vorige bericht. Fietsen hou ik prima vol. Vooral lange tijd hard fietsen gaat heel goed.
Het gaat dus fysiek redelijk tot goed, acceptabel zal ik maar zeggen. Alleen de extreme stijfheid en pijn die ik ’s ochtends voel bij het opstaan en de regelmatig terugkerende hoofdpijn haalt je mentaal flink onderuit. Dat is en blijft toch vaste prik. De dokter zegt dat daar ook geen goeie medicatie voor bestaat. De medicatie die bestaat heeft vaak vervelende bijwerkingen die voor mij eigenlijk nog slechter uitpakken dan nu de situatie is. ¬†Plus dat het niet fijn is om overal maar pillen voor te gaan slikken. Dan zou ik eerst alle soorten medicatie moeten uitproberen om te zien welke het best voor mij werkt.