Zo daar ben ik weer. Het is even geleden dat ik geschreven heb hier. Er is duidelijk een verslechtering gaande met mijn spraak. Tuurlijk zijn er ook momenten waarop het beter lijkt te gaan maar het stotteren en lispelen zijn in zeer toenemende mate aanwezig. Ik vind het echt heel erg vreselijk. Ik ben al iemand van weinig woorden maar dit onthoud je helemaal van bijvoorbeeld meedoen in een conversatie met mensen. Blijkbaar schaam ik me voor mijn slechte spraak. Ik hoop binnenkort de huisarts te spreken hierover en ik hoop dat een gang naar een logopedist zinvol kan zijn in mijn geval. Verdere gezondheid is redelijk stabiel nu, alleen extreem stijve spieren en extreme hoofdpijnen zijn wel weer de orde van de dag. Maar dat komt denk ik door de stijgende bloeddruk waar ik vorige keer over vertelde. Daar hoop ik binnenkort ook weer actie op te ondernemen.