Paar maanden geleden ben ik gestopt met medicatie voor mijn hoge bloeddruk omdat ik enorm veel gewicht verlies. De dosering was al gehalveerd. Mijn huisarts wilde kijken of ik wellicht zou kunnen stoppen met de medicatie, Maar nu tijdje geleden weer een meting gehad. Tensie was 130/86. Vorige keer was het 110/70 Mijn eigen huisarts is helaas ziek dus had ik een vervangende huisarts. En die vond het wel prima zo. Maar ik zei dat de andere huisarts had gezegd dat als de bloeddruk weer iets verhoogd is volgende keer, dat ik weer moet starten met medicatie. Maar de vervanger hield voet bij stuk. ”nee als hij onder 140 is ga ik geen medicatie voorschrijven.” Maar ik heb syndroom van Fahr en dan is het juist van belang dat de bloeddruk laag blijft, zei ik. Dat heeft mijn neuroloog met klem geadviseerd aan mijn huisarts om dat goed te behandelen. IK heb in het ziekenhuis wel eens een tensie gehad van 190/110. De neuroloog schrok zich rot. De vervangende huisarts heeft in ieder geval duidelijk niet mijn voorgeschiedenis gelezen. Zijn redenering was slechts gebaseerd op mijn vorige bezoek aan de praktijk. Deze man hoeft niet te rekenen dat ik ooit weer in zijn behandelkamer plaats neem. Ik hoop dan ook dat in het nieuwe jaar mijn huisarts weer terug is en ik gewoon opnieuw kan starten met medicatie. Ik merk door de stijgende bloeddruk dat ik ook weer vaker last krijg van zeer hevige hoofdpijnen, straks beginnen de hartkloppingen ook weer. Iets wat ik als Fahr-patiënt absoluut niet wil. Natuurlijk voor iedereen is het van belang dat hart en vaten intact blijven maar als je syndroom van Fahr hebt is het van extra belang.