Ik sport één keer per week in een groep. Afgelopen week deden we simpele balans en krachtoefeningen oefeningen en zoals altijd een potje volleybal als afsluiting. Maar met name met die balans en krachtoefeningen merkte ik goed dat mijn balans slecht is en dat ik mijn krachten verslind.  Ook kwam ik er weer goed achter dat mijn lichaam raar omgaat met krachten bijv. als ik iemand met links een hand geef zet ik zoveel kracht dat ik diegene serieus pijn kan doen terwijl de kracht met rechts matig tot slap is, ook iemand meetrekken met links gaat met zo’n enorme kracht dat die persoon door de kamer vliegt. Er zit bij zoiets veel meer kracht in m’n linkerarm dan rechts, terwijl rechts toch echt mijn dominante arm is. Maar bijv. als ik een bal moet wegslaan dan is m’n linkerarm zo slap als een vaatdoek. En gaat dat met rechts weer beter. Het zal deels ook met coördinatie te maken hebben. Maar het blijft vreemd, die krachtverschillen tussen links en rechts.